Noč ima svojo moč - letos v znamenju vode

noc moc


V Zasavskem muzeju Trbovlje smo kot eden izmed tretjih partnerjev pri projektu Noč ima svojo moč, ki bo v letošnjem letu potekal v okviru Evropske noči raziskovalcev 2021, v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan organizirali delavnico ŠOLA EKSPERIMENTALNE KEMIJE.
Delavnica za napovedano skupino učencev OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik – podružnica Dol bo potekala v Muzeju Hrastnik v petek, 24. septembra 2021, med 9. in 10. uro. Na njej se bodo, kot obljubljajo izvajalci delavnice, poigrali z mrazom in ognjem, udeleženci pa bodo spoznali še lastnosti tekočega dušika, se poučili o gorenju in izvedli kakšno barvito kemijsko reakcijo.
V 'nočnih' dejavnostih bodo po vsej Sloveniji za en dan na široko odprle vrata številne organizacije, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem. Tako bodo obiskovalci iz različnih ciljnih skupin spoznali vpliv raziskovanj in inovacij na družbo in gospodarstvo ter karierne možnosti.
Aktivnosti v okviru projekta 'Noč ima svojo moč' potekajo pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Projektni konzorcij vodi Ustanova Hiša eksperimentov, v njem kot partnerji sodelujejo Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo, Geološki zavod Slovenije in Tehniški muzej Slovenije ter še več kot 50 drugih projektnih partnerjev in podpornikov.
VEČ o projektu Noč ima svojo moč: http://www.nocmoc.eu
Obisk dogodka bo potekal v skladu s priporočili NIJZ.

Prejemanje e-Obvestil

Soglasje k politiki zasebnosti *

* obvezni podatki

captcha 

ZASAVSKI MUZEJ TRBOVLJE
Ulica 1. junija 15
1420 Trbovlje
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
tel.: 030 203101