Publikacije

Muzej smo vsi! ZMT 70 let

Muzej smo vsi! ZMT 70 let

20,00 €

Avtorica: Jana Mlakar Adamič
Leto izdaje: 2021
Obseg: 248 strani
Vezava: broširano
Format: 18 x 25 cm

Zgodovino ZMT poosebljajo njegovi depoji, fototeka, razstave, knjige, projekti in številne delavnice z različnimi vsebinami. Muzej se je vseskozi spreminjal, saj je sledil družbenemu dogajanju in stroki. Kar pa se v desetletjih ni spremenilo, je njegova tesna povezanost z zasavsko javnostjo oz. z Zasavci. Ta je na eni strani predmet našega proučevanja, na drugi strani pa naš zvesti in dobri sodelavec, zato smo v publikaciji Muzej smo vsi! glavno vlogo namenili Zasavcem in Zasavkam. Po načelu pluralnosti in inkluzivnosti smo k sodelovanju povabili zastopnike prevladujočih poklicnih skupin in dejavnosti v Zasavju ter posameznike, ki izstopajo po dosežkih, naslednike tistih, ki so na področju umetnosti, športa in kulture ponesli ime Zasavja daleč čez njegove meje.
V publikaciji so predstavljeni naslednji poklici: rudar, rudarski inženir, varilec v STT, mizar in delavec v TKI, steklar, delavka v tekstilni tovarni, sindikalist, kmetica, gospodinja, električar, godbenik, vrhunski športnik, risar, ilustrator, animator, novinar, gostilničar, učiteljica in raziskovalka androidne znanosti.
S svojimi osebnimi izkušnjami in s predmeti so sodelovali: Martin Brečko, Ivan Berger, Mario Lovrič, Janez Venko, Janez Zuperl, Ema Šibila, Ana Zakonjšek, Rok Sterniša, Marko Planinc, Ana Žavbi, Anton Lisec, Ruža Sihur, Viktor Kralj, Boris Novak, Dušan Kastelic, Peter Kauzer, Maša Jazbec.

Prejemanje e-Obvestil

Soglasje k politiki zasebnosti *

* obvezni podatki

captcha 

ZASAVSKI MUZEJ TRBOVLJE
Ulica 1. junija 15
1420 Trbovlje
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
tel.: 030 203 105