Mlakarjevo stanovanje

mlakarjevo plakat

Zasavski muzej Trbovlje in Občina Hrastnik vas vabita na otvoritev stalne razstave MLAKARJEVO STANOVANJE, ki bo v torek, 20. 6. 2023, ob 18. uri (na ploščadi pred Mlakarjevim stanovanjem, Ulica prvoborcev 26, Hrastnik).

Ob tej priložnosti si boste lahko ogledali prenovljeno in ponovno postavljeno etnološko zbirko v obnovljenem Mlakarjevem stanovanju, ki se nahaja v še edini ohranjeni štiristanovanjski hiši nekdanje rudniške kolonije v Hrastniku.
Ambientalna postavitev kuhinje in sobe omogoča spoznavanje življenjskih razmer večinskega prebivalstva – delavstva na območju Hrastnika v prvi polovici 20. stoletja. Istočasno pa stanovanje, poimenovano po rudarju Francu Mlakarju, predstavlja prostor, kjer so se v tridesetih letih 20. stoletja zbirali komunisti, ki so vodili boj za socialne in politične pravice izkoriščanih množic ter opozarjali na bližajočo se fašistično nevarnost v desetletju pred drugo svetovno vojno.

Datum otvoritve stalne razstave: 20. 6. 2023 I 18.00 I Ploščad pred Mlakarjevim stanovanjem, Ulica prvoborcev 26, Hrastnik
Projekt sta omogočila: Občina Hrastnik in Ministrstvo za kulturo.

Prejemanje e-Obvestil

Soglasje k politiki zasebnosti *

* obvezni podatki

captcha 

ZASAVSKI MUZEJ TRBOVLJE
Ulica 1. junija 15
1420 Trbovlje
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
tel.: 030 203 105