Učne ure

Priporočamo v kombinaciji z delavnico:

O dejavnosti

CILJNA SKUPINA: Vrtci, OŠ 1.- 9. razred, Srednja šola
DOLŽINA: 60 minut
CENA: 2 € na osebo
KRAJ: Muzej Hrastnik

V HRASTNIKU

Ob Savi

NA UČNIH URAH ZA UČENCE OD 1. DO 3. RAZREDA bomo skupaj  ugotavljali, kakšno vlogo je imela reka Sava kot prometna pot vse do izgradnje železnice, spoznali,  da sta železarstvo in rudarstvo  vplivala  na nastanek prvih delavskih naselij ob reki Savi, ter primerjali takratni način življenja delavca in njegove družine z današnjim. Vzporedno s tem bomo iskali fotografije in razstavljene predmete, ki se skrivajo pod imeni kasarna, barakar, ribežen, vedrica …


NA UČNIH URAH ZA UČENCE OD 4. DO 6. RAZREDA  bomo ob predstavitvi specifičnosti posamezne regije ob reki Savi  odkrivali  medsebojni vpliv naravnih danosti in človeka na nastanek in razvoj gospodarskih panog (od obrti in industrije do prometa) ter ugotavljali vzroke, ki so vodili do spreminjanja videza in namembnosti naselij (od podeželskih do mestnih), dejavnosti ob reki živečih ljudi ipd. Ste že slišali za vlačugarje? Kaj pa za kolnarje?


NA UČNIH URAH ZA UČENCE 7. DO 9. RAZREDA IN ZA DIJAKE SREDNJIH ŠOL se bomo pogovarjali o vplivu geografskih značilnosti na razvoj in spreminjanje industrijskih panog ter prometnih poti od izvira  Save do območja, kjer naša najdaljša reka zapusti slovensko ozemlje in   nadaljuje  pot do Srbije oz. do izliva v Donavo. Dotaknili se bomo tudi negativnih posledic življenja ob Savi za okolje in iskali rešitve za njihovo odpravo. Ste že slišali za čistilne naprave? Kaj pa hidroelektrarne, so vam kaj znane?

Prejemanje e-Obvestil

Soglasje k politiki zasebnosti *

* obvezni podatki

captcha 

ZASAVSKI MUZEJ TRBOVLJE
Ulica 1. junija 15
1420 Trbovlje
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
tel.: 030 203 105