Vodstva za šole

Priporočamo:

Učna ura: Smo muzej vsi?
Muzejska delavnica: Pucanje šuhov

O dejavnosti

CILJNA SKUPINA: Vrtci, OŠ 1.- 9. razred, srednja šola
DOLŽINA: 60 minut
CENA: 2 € na osebo
KRAJ: Muzej Trbovlje

V TRBOVLJAH

Muzej smo vsi! ZMT 70 let

Ja, muzej smo vsi, če verjamete ali ne.
Vabimo vas, da se nam pridružite pri vodstvu po razstavi, ki smo jo za vas pripravili ob      70-letnici delovanja vašega in našega muzeja.
Razstava je prostorsko in vsebinsko razdeljena na tri sklope. Vsak sklop je vsebinsko zaključena celota, ki deluje samostojno ali pa v povezavi z drugima dvema, rdeča nit vseh treh pa je povezanost muzeja z lokalno skupnostjo.
V prvem sklopu so predstavljene prelomnice v zgodovini muzeja, ki so posledica prilagajanja muzeja družbenim spremembam in vključevanja novosti na področju stroke v delo zaposlenih.
Sledi predstavitev naše skupne preteklosti s 17 tipičnimi poklici in dejavnostmi s področja  gospodarstva, kulture in umetnosti, športa ter ne nazadnje znanosti, obogatena z osebnimi zgodbami Zasavk in Zasavcev, ki so največ  prispevali k sooblikovanju naše skupne identitete.
Za konec pa še  klepet vseh zainteresiranih v ambientalno postavljeni dnevni sobi, ki zagotavlja sproščeno obujanje spominov, izmenjavo izkušenj in komentarjev o preteklosti (mogoče pa tudi napovedi za prihodnost).

Prejemanje e-Obvestil

Soglasje k politiki zasebnosti *

* obvezni podatki

captcha 

ZASAVSKI MUZEJ TRBOVLJE
Ulica 1. junija 15
1420 Trbovlje
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
tel.: 030 203 105